PERNILLE PRIERGAARD WORSØE

The bunker secret site

1945-1995-2045

Værket The Bunker Secret Site er skabt af en gruppe kunstnere fra København, også kaldet The Bunker Secret Society. I en forladt og øde bunker i klitterne ved Hirtshals Fyr skabte gruppen i 1995 et hemmeligt kunstværk. Et kammer blev indstøbt i bunkeren på 50 året for den tyske besættelses ophør. Kammeret blev lukket og forseglet for endnu 50 år og vil således først blive åbnet igen i 2045. Indtil da er kun værkets ydre ramme tilgængeligt for offentligheden: ved et besøg på værkets fysiske lokalitet, er det muligt at placere sig foran det forseglede kammers dør og ved selvsyn erfare tidens gang på det opstillede digitaldisplay der viser hvor mange år, dage, timer, minutter og sekunder der endnu henstår før hemmeligheden afsløres. Værket peger på forholdet mellem det uforanderlige og verden udenfor som er i evig forandring. Det synliggør både tiden og det tidløse og sår et frø til en myte.

Bunker secret Society:
Jan Ekenberg, Mads Gamdrup, Nils Viga Hausken, Mikkel Riisberg Møller, Mogens Møller, Kasper Nefer Olsen, Nynne Livbjerg, Rikard Silwärn, Pernille Priergaard Worsøe