PERNILLE PRIERGAARD WORSØE

What appears to be a floating orb in the blackness of space …

Kunsthal Nord 2018

Duration: 5 min. 44 sek.

Det er meget grundlæggende for det moderne samfund, at vi kontinuerligt indretter os efter stadig stigende hastighed og søger mod øget aktionsradius. Men er vi som individer bevidst om vores rolle i en hastig og økonomisk forbundet verden? Vi drømmer om et friktionsfrit samfund, men den hastighed hvormed vi lever vores liv, fører i højere og højere grad til menneskelig afmagt. Det kan få skadelige konsekvenser for den sociale sammenhængskraft og risikerer at ende i et samfundsmæssigt kollaps, den dag mennesket ikke længere evner at opretholde den givne konstruktion.

Videoen handler om det tidspunkt, lige der, hvor man må give slip på kontrol og lader sig falde. Hvor man som menneske må have tillid til samfundet og hvor man som samfund skal have tillid til mennesket. Den er et billede på den tilstand, der opstår af det ydre pres og den hastighed hvormed vi lever vores liv. Videoen er en kunstvideo, men refererer til popkulturen i sin form af musikvideo. Teksten arbejder både med en samfundsmæssig og psykologisk tilstand. Samtidig refererer den til det ydre rum, mørket derud, sorte huller og stjernerne.