PERNILLE PRIERGAARD WORSØE

Blikkets Tale

Nivaagard Malerisamling 2017

Duration: 3 min. 35 sek.

Vi befinder os i et mentalt rum, på én gang ude i naturen og inde i en tilstand.

En kvinde sidder foran et spejl med ryggen til kameraet. Vi kan ikke se hendes ansigt, ikke se, hvem hun er, og hvad hun vil. Kvinden prøver forskellige masker, skjuler sig bag de skiftende identiteter.

Maskernes ansigter er udsnit af portrætmalerier fra Nivaagaards Malerisamling. Portrætterne har primært været erindringer om de rige og magtfulde. De fortæller os om politik, køn, status og socialklasse og er ofte fyldt med symboler, der skal afkodes. Men nu forvandles de til deres modsætninger: Portrætterne skjuler mennesket. Findes det sande menneske overhovedet længere? Portrætterne er blevet en slags dødsmasker, der skjuler snarere end fremhæver og viser. Portrættet er en iscenesættelse, vi gemmer vores sande ansigt bag.

Production Company: Hjertholm Media
Music and sound by: Pernille Priergaard Worsøe & Henrik Hjertholm